logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula
information@1hg.net
Call us 804.740.7500
Monday - Friday 8AM-5PM
5701 Grove Avenue, Richmond, VA 23226

Archive

Westminster-Canterbury Richmond Expansion

At Westminster-Canterbury’s northside campus, HG Design Studio is working with SFCS Architects to assist the client with modernizing an older facility. Senior living has become a competitive market, and often driven by the younger generation, who values luxury and up-to-date facilities. In response, the creation...

UVA Davenport Field Expansion

The University of Virginia’s Davenport Field project was fast-paced from design through construction, following these design phases: programing, schematic design, design development, early sitework construction documents, final sitework construction documents, bid negotiations, and construction administration. HG worked closely with UVA Facilities Planning and Construction, our...

Richmond Raceway

HG Design Studio is providing civil engineering and landscape architecture services for Richmond Raceway Reimagined, a $30 million infield redevelopment project by International Speedway Corporation (ISC)....

The Nest Apartments

HG was the civil engineering and landscape architecture firm for The Nest, which is shaping up to be one of Richmond’s premier boutique apartment complexes.  Situated in trendy Scott’s Addition, this six-story multi-family development boasts a below-grade parking garage accessed from the alley, second-story terrace...

John Rolfe Square

HG was tasked early in the development process for this 55+ community in western Henrico to assist with rezoning. This process required creating illustrative exhibits to convey the clients intentions. To help the County planning commissioner and board of supervisor member understand our client’s vision,...

JMU Chandler Courtyard

Sustainability and stormwater management were the driving forces behind the Chandler Courtyard project. A busy 40-year-old crumbling concrete courtyard surrounded by three dormitories and an academic buildingwas redesigned to reduce impervious area and add green space....