logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula
information@1hg.net
Call us 804.740.7500
Monday - Friday 8AM-5PM
5701 Grove Avenue, Richmond, VA 23226

UR Queally Admissions Center

UR Queally Admissions Center

HG Design Studio collaborated with SMBW Architects on the site design for this new admissions center; the complex geometries of the site are tightly connected to the geometries of the building, so building and site needed to be developed as an integrated whole.  In addition, the site was topographically challenging and required extensive study to determine the siting and orientation of the building.  A curving pathway and low wall lead visitors to the front door from UR Drive and the parking lot across the street.  The pathway passes through an allee of Serviceberry and leads to the entry plaza.  Tour groups of prospective students will be gathered in this plaza to start campus tours; other groups will be gathered in the cloister courtyard.  The bluestone-paved courtyard features a central panel of Bermuda Grass with arching stone bands creating a pattern that plays off some of the detailing of the building.  A fountain and aerial hedge of Fastigiate Hornbeam enclose the courtyard on the far side.  They add an amenity for this space, which will be used for donor functions as well as prospective student gatherings.

LOCATION: Richmond, VA
CLIENT: University of Richmond
ARCHITECT: SMBW
DATES: Start: 2013
Completion: 2016
DISCIPLINES: Landscape Architecture, Construction Management
TEAM: David Gerstenmaier, PLA

Tags:

Construction Management, HG Design Studio, Landscape Architecture, SMBW Architects, U of R, University of Richmond, UR